
Sexy kuchnia Magdy Gessler
Sezony i odcinki
Sezon 1
9 odcinków- 22m
Odcinek 1
Już w pierwszym odcinku ikona telewizji odsłoni tajniki kuchni hiszpańskiej. Magda Gessler zaprezentuje swoją ulubioną sałatkę Salpicon z owocami morza. To właśnie krewetki black tiger i świeże mule są doskonałymi afrodyzjakami. Ugotowane al dente mają wzmocnione właściwości! Prowadząca do przepisu doda także ziarna granatu. Niewiele osób wie, że zaraz po arbuzie jest to najlepszy substytut viagry. Salpicon to także soczyste pomidory, pieczona papryka i sałata radicchio. To będzie prawdziwa eksplozja smaków! Drugą potrawą jest bardzo lekki krem pomidorowy. Jak gotuje go Magda Gessler? Pierwsza zasada: oddzielnie warzywa i pomidory. Prowadząca nieśmiało podpowie Panom jaki składnik najlepiej działa na ich zmysły. Do dania doda aromatyczny czosnek i rozmaryn, a także… kozi ser! Jedno jest pewne! „Sexy kuchnia Magdy Gessler” uwodzi i dostarcza wielu wrażeń miłośnikom niebanalnych smaków!
- 22m
Odcinek 2
Czerwień daje moc i energię, a nawet sprawia, że Magda Gessler w kuchni czuje się bezpiecznie. W drugim odcinku „Sexy kuchni” prowadząca zamieni swoje królestwo w czerwony raj kipiący seksem. Zaserwuje widzom wyjątkową orgię…. smaku. Na początek czerwone gazpacho. Owocowo-warzywną ucztę przygotuje z pomidorów, czerwonych papryk, arbuza i truskawek. Dobrym dodatkiem do tego okaże się sos aioli. Bohaterem drugiego dania będą ubóstwiane przez Magdę carabineros. Duże i wyraziście czerwone królowe morza. Przez jednych nazywane Scarlet, przez innych Edward. Co przygotuje Magda Gessler? Krewetki karabińczyki z grilla. Oprócz tego pokaże jak powinno się je jeść. Spróbuje przekonać widzów, że ich jedzenie może być bardzo seksowne. W szczególności wysysanie soków z ich głów!
- 22m
Odcinek 3
Dla Magdy Gessler kuchnia meksykańska jest jedną z najlepszych na świecie i zarazem jedną z najtrudniejszych do przyrządzenia. W odcinku trzecim pojawi się klasyka kuchni azteckiej. Podobno gotowanie tego dania poza Meksykiem jest istnym grzechem. Jednak Magda Gessler kuchennych wyzwań się nie boi. Co zaserwuje na początek? Jedwabistą wieprzowinę z czekoladowo-paprykowym sosem molle. W tradycyjnym sosie znajdą się najostrzejsze papryki chili: poblano, habanero i jalapeno. Połączone z prawdziwie gorzką czekoladą i orzechami to danie będzie miało wyjątkowy smak! Po ostro-słodkiej przystawce, przyjdzie pora na szampański deser. Magda zaprezentuje szybki sposób na słodkie zakończenie kolacji. Przygotuje truskawki zabaione z odrobiną szampana. Bąbelki nie tylko dodadzą charakterystycznego wyrazu deserowi. Dzięki truskawkom podanym z lampką szampana grzeczna kolacja może zamienić się w upojną noc.
- 22m
Odcinek 4
Magda Gessler wie jak podbić najdelikatniejsze podniebienia. W czwartym odcinku „Sexy kuchni” zaserwuje niezwykłe połączenie mięsa i ryby. We Włoszech takie zestawienie smaków nazywa się vitello tonnato, w kuchni Magdy wystąpi w „carpaccio” z sosem typu forszmak. Prowadząca posłuży się najdelikatniejszą z mięs- polędwicą cielęcą. Zaskakującym dodatkiem będzie śledź. W forszmaku znajdą się także jaja, ogórki kiszone i twaróg. To idealne danie dla dwojga, całkowicie rozpływające się w ustach. Magdę Gessler zachwyca swoją prostotą i zarazem niezwykłym smakiem. A podczas intymnego spotkania najlepiej smakuje przy lampce białego wina. Druga propozycja to przepyszne kanapki z rybą. Tym razem Magda Gessler zaproponuje wędzonego pstrąga na ciepło. Do niego zaserwuje słodko-ostre masło. Jego podstawowymi składnikami będzie chrzan, miód i kogel-mogel. Proste i szybkie w przyrządzeniu danie może okazać się strzałem w dziesiątkę podczas romantycznej kolacji. Gotowanie może być naprawdę zabawne, a jeszcze przyjemniejsze wspólne smakowanie. Kto wie… może po takiej kolacji nasza druga połówka skusi się także na śniadanie?
- 22m
Odcinek 5
Podobno w każdym hiszpańskim domu przyrządzanie tego dania spoczywa na barkach mężczyzny. Na patelni o dużej średnicy głowa rodziny smaży mięso, owoce morza, warzywa i specjalny ryż arroz bomba. Hiszpanie cenią sobie nie tylko smak tej potrawy, ale sam rytuał jej tworzenia. Jej gotowanie nie zawsze się udaje, dlatego każdy ruch kucharza ma niezwykłe znaczenie. Historia tego dania zaczęła się około 200 lat temu w Walencji, a dziś jest doskonale znane na całym świecie. Co tym razem ugotuje Magda Gessler? Prawdziwie hiszpańską paellę, na bazie mięsa z kurczaka, kiełbasy chorizo i przede wszystkim owoców morza. Po dość czasochłonnej paelli przyjdzie czas na inne afrodyzjaki i kolejny hiszpański romans. W kuchni Magdy Gessler nic się nie marnuje - z pozostałych składników niewykorzystanych do paelli, prowadząca przygotuje pyszny pomidorowo-czosnkowy sos i mule. Magdzie zajmie to zaledwie kilka minut, a jak wy poradzicie sobie w kuchni?
- 22m
Odcinek 6
Według Magdy Gessler jednym z najbardziej romantycznych zjawisk na świecie jest kwitnienie migdałów na Ibizie. Opadające płatki migdałowca przypominają prószenie śniegu. Same orzechy są źródłem witamin B6 i E, a także potasu oraz magnezu. Wszystkie te wartości doskonale wpływa na ukrwienie organizmu. Dla Magdy Gessler migdały są istnym must-have w jej kuchni. W programie wykorzysta je do tradycyjnego ajoblanco czyli hiszpańskiego chłodnika. Jego niezbędnym składnikiem jest czosnek. To on nadaje mu wyrazisty smak. Ostrość ajoblanco skutecznie równoważą prażone migdały i sucha bagietka. Mocno schłodzone podaje się z owocami, najlepiej z winogronami i gruszką. Po delikatnym chłodniku przyjdzie pora na świeżą doradę. Dla średniowiecznych kobiet uśmiercanie a następnie przyrządzanie tej ryby było rytuałem. Ugotowaną doradę wręczały swoim ukochanym, aby rzucić na nich czar miłości. Magda Gessler swoją rybę nie ugotuje, ale upiecze. Pokaże też jak łatwo ją oczyścić i z czym najlepiej podawać. Gorąca dorada polana południowym sosem chimichurri zachwyci niejednego smakosza. Kto wie, może teoria średniowiecznych kobiet się sprawdzi i nasz kochanek po skosztowaniu przepysznej ryby niezwłocznie rzuci nam się w ramiona?
- 22m
Odcinek 7
Wszyscy je uwielbiają, bo podobno naprawdę potrafią poprawić humor. Niestety niewielu umie zrobić je w domu lub po prostu uważa to za wyzwanie. W siódmym odcinku „Sexy kuchni” Magda Gessler udowodni, że przygotowanie parfait nie jest straszne. Prowadząca do wykonania domowych lodów wykorzysta konfiturę i wodę różaną oraz płatki róż. Wszystkie składniki nadadzą lodom nie tylko fantastycznego smaku, ale również pięknego koloru. Różane parfait podawane przez Magdę Gessler najlepiej komponuje się z sosem limonkowym i listkiem świeżej mięty. W siódmym odcinku królować będą same słodkości. Tym razem prowadząca zaserwuje swój ulubiony deser czyli węgierski specjał- naleśniki gundel palacsinta. Tajemnicą receptury jest alkohol. Magda Gessler do swoich naleśników wybrała koniak. Użyje go do ciasta naleśnikowego oraz polewy czekoladowej. Ważne jest, aby polewa była wykonana z prawdziwie gorzkiej czekolady. Prawdziwe naleśniki węgierskie powinny zawierać nadzienie z orzechów włoskich. Dla Magdy Gessler gundel palacsinta jest najlepszą propozycją na romantyczną kolację. A wy co wybieracie? Aksamitne parfait różane czy wyborne naleśniki gundel palacsinta?
- 22m
Odcinek 8
Kiedy Magda Gessler wchodzi do swojej kuchni uzbrojona w specjalną rękawicę, to znak, że będzie się działo. Gotowanie czasem bywa niebezpieczne, a w szczególności wtedy, gdy przychodzi pora na ostrygi. Ich otwieranie to nie lada wyczyn, ponieważ mają muszle o dosyć ostrych krawędziach. Już Cassanova wiedział, że ostrygi są prawdziwym afrodyzjakiem. Na śniadanie jadał ich aż 50! Magda Gessler również zna ich niezwykłą moc, dlatego… spożywa je tylko w obecności swojego ukochanego. W programie pokaże jak poprawne przyrządzać te niezwykłe owoce morza, aby nie straciły swojego morskiego smaku. Swoje ostrygi zaserwuje na kilka różnych sposobów. Tradycyjnie z nieziemskimi sosami oraz nietypowo z jajecznicą i szparagami. Która z propozycji przypadnie Wam do gustu? Na koniec prowadząca spróbuje przekonać widzów do domowego kisielu z czerwonych owoców. Ten autorstwa Magdy będzie na bazie wywaru z czerwonego wina, z dodatkiem malin, truskawek i poziomek. Ta niezwykła, owocowa ekstaza sprawi, że szybko zapomnimy o zakupie kisielu z torebki.
Sezon 2
8 odcinków- 22m
Odcinek 1
Czasami najprostsze rozwiązania okazują się najlepsze. W pierwszym odcinku „Sexy kuchni” Magda Gessler powróci do tradycyjnej kuchni polskiej. Prowadząca zdradzi kilka pomysłów jak z klasycznych, znanych wszystkim potraw, stworzyć dania warte grzechu. Na pierwszy ogień pójdzie pieczona kaczka. Wywodzi się z kuchni staropolskiej, ale do dziś jest uwielbiana przez wielu Polaków. Aby wydobyć z niej to, co najlepsze należy najpierw dobrze zamarynować mięso. Drugim ważnym krokiem jest przyrządzenie odpowiedniego nadzienia. Czy wiedzieliście, że faszerowanie kaczki może być sexy? Magda Gessler osobiście pokaże jak każda kobieta powinna to robić. Drugą potrawą będzie król polskiego stołu czyli kotlet schabowy. Magda Gessler udowodni, że schabowy nie musi być banalną pozycją w naszym menu. Prowadząca poda go z jabłkowo-ziemniaczanym puree oraz surówką z marchewki wzbogaconą o… mandarynki!
- 22m
Odcinek 2
W drugim odcinku „Sexy kuchni” powieje wonią kuchni śródziemnomorskiej. Jednym z ulubionych dań, którym Magda Gessler zawsze zajada się w Portugalii, są malże. W polskiej wersji zamiast słynnych omułek, prowadząca wykorzysta sercówki. Te małże przygotuje z małymi ośmiornicami, kalmarami oraz tradycyjnym, portugalskim vinho verde. Gotowe owoce morza poda z makaronem tagliatelle. Portugalską pastę świetnie uzupełnią natka pietruszki oraz kolendra, która ma swoje afrodyzyjne właściwości. Kolejną propozycją będą gołąbki. Polacy znają te klasyczne, z mięsem wieprzowym, gotowane i polane sosem pomidorowym. Magda Gessler znowu zaskoczy. Zaprezentuje swój przepis na gołąbki… z kaczki. Do farszu doda jabłka, majeranek oraz chałkę! O dziwo potrawa nie trafi do garnka, ale na patelnię, a później do piekarnika. Nawet zwyczajne dania w wykonaniu Magdy zamieniają się w pożądane, seksowne potrawy. Swoje gołąbki prowadząca zaserwuje ze słodko-ostrym kompotem, który rozpali nie jednego smakosza.
- 22m
Odcinek 3
jaki jest idealny przepis na cielęcinę? To jedno z najdelikatniejszych mięs i wymaga szczególnego traktowania. Niestety w Polsce najczęściej przyrządza się ją niewłaściwie, zabijając jej wszystkie walory smakowe. Magda Gessler cielęciny użyje do wykonania solidnego zraza dla dwojga. W farszu znajdzie się słodko-słone połączenie: morele, gruszki, pikle z ogórków i musztarda. Żeby nie było zbyt banalnie, prowadząca zraz poda na musie śledziowym. Jego głównym, a co najważniejsze, wzmagającym pożądanie składnikiem, będzie mlecz śledzia. Uwierzcie, ten produkt gwarantuje natychmiastowe działanie!
- 22m
Odcinek 4
Podobno przed wiekami jednym z głównych składników napoju miłosnego była bazylia. Dziś wiadomo, że silnie pobudza, poprawia nastrój i dodaje energii. Magda Gessler celowo wykorzysta ją w swojej kuchni. Przygotuje z niej rozpalające zmysły pesto. Tajemnicą tego dania są świeże produkty. Magda Gessler odtworzy pesto, które kiedyś miała okazję zjeść w Genui. Przyrządzi je w tradycyjnym moździerzu z dużą ilością czosnku i orzechów włoskich. Już samo ucieranie pesto jest seksowne, a co dopiero jedzenie go w towarzystwie ukochanej osoby?
- 22m
Odcinek 5
Karp nie musi nam się kojarzyć jedynie ze świętami Bożego Narodzenia. Magda Gessler znalazła świetny pomysł, jak go podawać na co dzień! Faworki z karpia skradną serce nie tylko miłośnikom ryb, ale i tym, którzy się przed nimi opierają. Pokrojone filety smaży się w bardzo głębokim, dobrze rozgrzanym oleju, co gwarantuje chrupkość, a także pozbycie się ości. Faworki najlepiej podać z koglem-moglem wzbogaconym o sporą ilość tartego chrzanu. Takie połączenie zakręci nie tylko w nosie, ale także w ukochanej osoby. Na danie główne Magda Gessler wybierze uwielbianego na całym świecie burgera. Cała kwintesencja smaku skrywa się w mięsie. Doprawione sporą ilością imbiru i musztardy niejednego rozpali do czerwoności... Prowadząca poda go z tradycyjnymi dodatkami oraz domowymi frytkami. To mistrzowskie danie będzie strzałem dziesiątkę podczas każdej romantycznej kolacji. Najlepiej podać je na jednym talerzu, aby móc delektować się nim we dwoje.
- 22m
Odcinek 6
Tym razem Magda Gessler zabierze swoich widzów w podróż po meksykańskiej kuchni. Pikantna, wyrazista i aromatyczna – kuchnia meksykańska niejednego potrafi postawić na nogi! Magda Gessler w meksykańskich górach podpatrzyła wyjątkowy przepis, który sprytnie przemyciła do Polski. Prowadząca podpowie, o czym warto pamiętać, podczas przyrządzania dania dla ukochanej osoby.
- 22m
Odcinek 7
Magda Gessler bierze pod lupę faworyta polskich stołów, czyli mielonego z ziemniakami i burakami. Czy taki kotlet jest dobrą propozycją na kolację we dwoje? Czy jest w stanie zapewnić prawdziwą eksplozję uczuć? Gessler nie ma co do tego wątpliwości. Jej zdaniem sekret dobrego mielonego tkwi w odpowiednim połączeniu smaków. Restauratorka poda go w trzech odsłonach: z jagnięciny, cielęciny i kaczki.
- 22m
Odcinek 8
Czasami najprostsze rozwiązania w kuchni są najlepsze. Dla tych, którzy nie zdążyli zrobić zakupów na romantyczną kolację, Magda Gessler przygotowała niezłą propozycję. Wszyscy uwielbiają zapiekanki, bo są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Najlepiej smakują, kiedy zrobi się je z resztek, które znajdziemy w lodówce. Na czym będzie bazowała wielobarwna zapiekanka prowadzącej? Zdradzimy, że przepis Magdy Gessler można modyfikować wedle uznania. A najlepiej przyrządzić go ze swoją drugą połówką!
- 22m
Odcinek 9
Nie masz pomysłu na to, co zaserwować ukochanemu na kolację? Magda Gessler na niezwykłe spotkania zostawiła najznakomitsze dania. W ostatnim odcinku „Sexy kuchni” królować będą pierożki, ale nie te polskie czy chińskie. Zatem co niezwykłego mogą w sobie skrywać? Co będzie podstawą ich farszu? Z czym prowadząca poda swoje popisowe danie? Jeśli zwykłe spotkanie przeradza się w nieplanowaną kolację, warto wybrać nieco prostszy przepis. Zapiekane ziemniaki z pomidorami, cebulą i czosnkiem. To danie składa się tylko z czterech podstawowych składników, jest niezwykle proste i nie wymaga zbyt wiele uwagi. Pozwala zaoszczędzić cenny czas, który można spędzić na rozmowie z ukochaną osobą.
Sezon 3
8 odcinków- 22m
Odcinek 1
W jej „Sexy kuchni” zapachnie kuszącymi aromatami. Na początek przepisy ze słonecznych Włoch i Hiszpanii, oczywiście z polskimi elementami. Dla zabieganych propozycja spaghetti a’la carbonara. Prawidłowe przyrządzenie pasty nie jest łatwe, a podstawą jej wykwintnego smaku jest dobrze ugotowany makaron. Magda Gessler carbonarę wzbogaci o wędzoną słoninę i szynkę prosciutto. Druga propozycja dania na romantyczną kolację to coś dla tych, którzy nie liczą czasu w kuchni. Słynny kurczak Magdy potrzebuje odrobiny cierpliwości, ale efekty są powalające! Faszerowany w hiszpańskiej tapenadzie podawany z sałatą z pomidorów oraz pieczonej papryki jest idealnym pomysłem na damsko-męską schadzkę. Magda Gessler nazywa tę potrawę „wrednym kurczakiem”, dlaczego?
- 22m
Odcinek 2
- 22m
Odcinek 3
- 22m
Odcinek 4
- 22m
Odcinek 5
- 22m
Odcinek 6
- 22m
Odcinek 7
- 22m
Odcinek 8
Sezon 4
8 odcinków- 22m
Odcinek 1
- 22m
Odcinek 2
- 22m
Odcinek 3
- 22m
Odcinek 4
- 22m
Odcinek 5
- 22m
Odcinek 6
- 22m
Odcinek 7
- 22m
Odcinek 8
Rok premiery
Dostępne języki
- Polski
Oceny
TMDB
0
Gatunek
Opis
Magda Gessler w swoim nowym programie zaprezentuje własne, autorskie pomysły na dania kuchni polskiej i światowej. Na stole pojawią się przystawki, zupy, sałatki, mięsa, warzywa, desery, koktajle, zioła i przyprawy. W każdym odcinku Gessler zaprezentuje kilka przepisów. Oprócz gotowania, znana restauratorka będzie dzielić się z widzami historiami, ciekawostkami i anegdotami z różnych części globu. W programie nie zabraknie również wątków związanych z jej prywatnymi upodobaniami, dotyczącymi zarówno kulinariów jak i kobiecego świata.
Gdzie jeszcze można zobaczyć:
Tła
Brak teł
Zacznij darmowy okres próbny już dziś!
Dołącz do CineBase i odkryj bogatą bibliotekę filmów, seriali oraz unikalnych treści, które masz zawsze pod ręką. Dzięki bezpłatnemu okresowi próbnemu możesz bez zobowiązań sprawdzić, co dla Ciebie przygotowaliśmy